שלטי הכוונה, הם שלטים בצורת חץ, המכוונים אל מקום מסוים. אנו מכירים את שלטי ההכוונה מהכבישים. שלטים אלו, מכוונים את הנהג אל צירים מרכזיים, בתי חולים, והיציאות מהעיר. שלטי ההכוונה בכביש, עוזרים לנהג להבין יותר טוב את הוראות ה"וייז".
אצל בעלי עסקים, השלטים יכוונו אל מחלקות שונות בחנות, או פשוט יכוונו ברחוב אל בית העסק. לפעמים, הכיתוב יהיה רק על צד אחד של השלט, ולפעמים הכיתוב יהיה על 2 הצדדים של השלט.
שלטי הכוונה ברחוב.
שלטי הכוונה ברחוב המכוונים אל העסק, יוצבו קרוב לאזור העסק. מומלץ שהשלט ברחוב, יהיה באחד מצבעי הלוגו של החנות. שלטי הכוונה ברחוב, מתאימים יותר לעסקים בסגנון בוטיק. צבע הטקסט בשלטים אלו, יהיה לרוב לבן. ההתפתחות הטכנולוגית, מאפשרת להכניס מנורות לד לשלטים אלו.
אילו סוגי שלטי הכוונה לעסק קיימים?
יש כמובן, את שלטי ההכוונה הסטנדרטיים והפשוטים שאנו מכירים. שלטים אלו, נועדו ליצור הכוונה במקומות ציבוריים. שלטים אלו מראים היכן המקלט, היכן השירותים הציבוריים, באיזו קומה אנו נמצאים. אולם, קיימים גם שלטי הכוונה מעוצבים יותר.
מהו שלט הכוונה מעוצב? לשלטי ההכוונה המעוצבים, יש עיצוב מושקע יותר משלטים רגילים. למשל: שלטי הכוונה צרובים על זכוכית. סוג זה של שלטים, נפוץ במגדלי עסקים, או בקניונים. סוג אחר של שלטי הכוונה, הוא צורות חיצים, ואייקונים המוצמדים לקיר.
שלטי הכוונה בקניונים- שלטים עבים, המציינים את מספר הקומה, מהם העסקים בקומה זו, וחיצי הכוונה. חשוב לשמור על עיצוב מסודר של המידע בשלט.
שלטי הכוונה יכולים לשנות לגמרי אופי מקום! לפעמים, הוספת שלטי הכוונה, יכולה לשנות לחלוטין אופי של מקום. למשל: הוספת שלטי הכוונה בשוק הפשפשים, יכולה לתת לקונים חוויית קניות אחרת לגמרי.
כמובן, כאשר יש מספר שלטי הכוונה על אותו סטנד, או באותה סביבה, חשוב לשמור על אחידות עיצובית.
מהם הצורות של שלטי ההכוונה?
לשלטי הכוונה סטנדרטיים, יש גודל קטן. צורות של שלטי הכוונה בקניון, הם לרוב מלבן. לפעמים, יהיה השלט בצורת מרובע. לרוב, השלט יהיה ישר. לפעמים, גוף השלט יהיה בצורה של חצי עיגול.